Groningen weet niet te winnen van Emmen; toch plaatsing voor play-offs

FC Groningen heeft in de strijd voor de play-offs van Europees Voetbal niet weten te winnen. Op de Oude Meerdijk werd het 1-0 voor de Emmenaren. Ondanks dat het niet wist te winnen, heeft FC Groningen zich toch geplaatst voor de play-offs.

FC Groningen begon afwachtend aan de wedstrijd, terwijl FC Emmen ook niet groots aan de wedstrijd begon. In de 27e minuut was het Michael Chacon, die de 1-0 binnenschoot. De VAR ging nog wel kijken naar de goal, omdat er volgens de FC Groningen-spelers een overtreding werd begaan door de Colombiaan.

Na rust begon de FC beter aan de helft, maar dat leverde niet veel op. Paul Gladon wist de stand weer gelijk te trekken, maar deze werd afgekeurd. De aanvaller nam de bal in de aanname mee en schoot de bal binnen, maar de VAR zag het en keurde hem af. De wedstrijd eindigde dan ook in 1-0.

De formatie van Buijs plaatst zich voor de play-offs en neemt het daarin op tegen Vitesse.