''Lukkien is de topkandidaat voor FC Groningen''

( 0 reacties)
''Lukkien is de topkandidaat voor FC Groningen''

Dick Lukkien heeft een topseizoen achter de rug als trainer van FC Emmen. De 47-jarige oefenmeester stelde handhaving in de Eredivisie één speelronde voor het einde al veilig. Lukkien mikte als assistent-trainer op het de vacature als hoofdtrainer van FC Groningen, maar de club koos voor Ernest Faber.

"Mochten ze bij FC Groningen over een jaar niet verder gaan met Danny Buijs, dan vind ik Lukkien veruit de meest aangewezen persoon om daar aan de slag te gaan. Een topkandidaat. Het zou ultiem zijn", zegt analist Jan Mennega in het Dagblad van het Noorden. "Ik hoop voor hem dat het zover komt. Hij was destijds enorm teleurgesteld dat hij geen hoofdtrainer werd, maar achteraf is het goed geweest dat het zo is gegaan."

Danny Buijs werd juist gelijk in het Groningse diepe gegooid. "Misschien dat het voor Buijs ook wel goed zou zijn geweest als hij eerst zo’n tussenstap had gemaakt. Voor je eigen ontwikkeling, de opbouw van je netwerk, noem maar op", vult oud-prof Marnix Kolder aan.

Voormalig Groningen-verdediger doet ook een duit in het zakje. "Misschien waren ze er destijds bij FC Groningen wel niet van overtuigd voor wat voor speelwijze Lukkien stond. Er was een hoop gemor over de manier waarop Van de Looi FC Groningen liet spelen. Blijkbaar waren ze er niet zeker van of dat met Lukkien anders zou worden", zegt hij tot slot.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 21 september 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›