FC Groningen moet aan de bak ondanks overwinning op Vitesse

De eerste ontmoeting tussen FC Groningen en Vitesse in het kader van de play-offs om Europees voetbal is geëindigd in een 2-1 overwinning voor de Noorderlingen. Dinsdag om 20.45 uur staat de return op het programma.

De openingsfase was voor Vitesse, dat veel de bal had maar er weinig mee deed. Naarmate de eerste helft vorderde, werd de thuisploeg beter en beter. Uiteindelijk was het Mimoun Mahi die voor de voorsprong voor FC Groningen op slag van rust op het scorebord zette. Ritsu Doan haalde uit, Remko Pasveer moest lossen en Mahi profiteerde.

Tien minuten na rust kreeg FC Groningen een strafschop. Deyovaisio Zeefuik kwam mee naar voren, maar werd neergehaald in het strafschopgebied. Amir Memisevic benutte het buitenkansje. Twintig minuten voor tijd scoorde Vitesse echter uit het niets een uitdoelpunt. Max Clark schoof de bal langs Sergio Padt.

Wat volgde was een slotoffensief van de Noorderlingen, gesteund door het publiek. Met onder meer Paul Gladon ingebracht had dat echter geen resultaat en kreeg zelfs Vitesse nog een giga-kans op 2-2. Thulani Serero faalde oog in oog met Padt en zo bleef het bij de 2-1.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker; Doan, Bruns (85' Van de Looi), Reis, Warmerdam; Mahi (77' Hrustic), Sierhuis (70' Gladon)