'Doan liet de boel in de steek, ik neem het hem zeer kwalijk''

FC Groningen won zaterdagavond in eigen huis met 2-1 van Vitesse, maar het Noordlease Stadion was erg matig gevuld. Joop Gall vraagt zich af waarom veel supporters van de thuisclub de halve finale van de play-offs links lieten liggen. 

"Zou dit de teloorgang van het play-off-systeem zijn’’, reageert hij in Dagblad van het Noorden. "Misschien heeft de opzet zijn langste tijd wel gehad. Ooit stond het garant voor een fantastische apotheose van het seizoen, maar dat verwacht het publiek kennelijk niet", aldus Gall. 

Hij stoorde zich wel aan het doelpunt van de bezoekers uit Arnhem. "Ritsu Doan liet de boel in de steek’’, blikt de analist terug. "Hij stond niet op te letten toen de linksback van Vitesse, Max Clark, mee opkwam en de 2-1 achter Sergio Padt schoof", constateert Gall.

"Ik neem het hem zeer kwalijk dat hij verzaakte, want dit kan wel eens een heel dure tegentreffer blijken te zijn", vervolgt hij kritisch. "Die tegengoal is wel een zware smet. Die kan in de uitwedstrijd dinsdag dodelijk zijn. En dat is Doan aan te rekenen."

Lees meer:
0 reacties