FC Groningen loopt finale play-offs mis na nederlaag in Arnhem

FC Groningen is eer dinsdagavond niet in geslaagd een 2-1 voorsprong in eigen huis te verdedigen. De 'Trots van het Noorden' ging in Arnhem met 3-1 onderuit, waardoor de Groningers de finale van de play-offs mislopen.

FC Groningen kende een dramatisch begin aan de wedstrijd tegen Vitesse en kwam na twee minuten spelen al op achterstand. Martin Ødegaard zette de Arnhemmers op voorsprong na slordig balverlies van Ludovit Reis.

Na een halfuur spelen verdubbelde Vitesse de score via Tim Matavz. De oud-spits van FC Groningen kan de 2-0 binnenschieten na een splijtende pass van Ødegaard. Nog geen twee minuten later volgde ook de 3-0. Wederom was Matavz trefzeker, ditmaal uit een corner.

Hoewel Vitesse in de tweede helft een aantal keren dichtbij de 4-0 was, viel het doelpunt aan de andere kant. Kaj Sierhuis werd in stelling gebracht door Mo El Hankouri en schoot de 3-1 binnen. In de laatste tien minuten ging FC Groningen nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, aangezien de Groningers aan één doelpunt voldoende hadden om de finale van de play-offs te behalen.

Waar Paul Gladon er in de slotfase nog dichtbij was, slaagde FC Groningen er echter niet in om een doelpunt te maken. Hierdoor lopen de Groningers de finale van de play-offs om Europees voetbal mis.