Foutieve inkopen nekken Groningen: 'De Maduro van toen is niet meer'

Het seizoen van FC Groningen dreigt als een nachtkaars uit te gaan. De Noorderlingen verloren al zes maal op rij, zijn uitgeschakeld in de beker en konden ook Europees geen potten  breken. 

Dagblad van het Noorden analyseert waar het fout is gaan. Volgens de krant is het vertrek van Tjaronn Chery, Eric Botteghin en Maikel Kieftenbeld niet goed opgevangen. 'Jesper Drost (voor Chery), Etiënne Reijnen en Kasper Larsen (voor Botteghin) en Hedwiges Maduro (voor Kieftenbeld) hebben hen niet adequaat kunnen vervangen. Kwalitatief niet en ook niet als leiders van het elftal, wat hun voorgangers wel waren.

Vooral Maduro krijgt de nodige kritiek. 'Hij is gehaald op de naam en faam die had als voormalig Ajacied en international, maar de Maduro van toen, een gedreven topvoetballer, is niet meer. FC Groningen dacht dat hij het elftal bij de hand zou kunnen nemen, maar het kost de beoogde leider moeite genoeg zich in de hoofdmacht te handhaven.'

'En als de clubleiding geweten had wat het nu wel weet, dan had het ook Maduro en Drost niet naar Euroborg gehaald. En misschien ook Reijnen en Larsen wel niet. Een bijkomend probleem is dat zij stuk voor stuk doorlopende contracten hebben', besluit de krant. 

Lees meer:
0 reacties