FC Groningen krijgt eigen jeugdopleiding: ''Aan verzoek gehoor gegeven''

De jeugdopleiding van FC Groningen zal met ingang van het seizoen 2016/2017 weer op eigen benen komen te staan. Daarmee komt er een einde aan de samenwerking met SC Cambuur, waarmee FC Groningen de afgelopen zes seizoenen een gezamenlijke jeugdopleiding had. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

De jeugdopleiding van Groningen behoudt het KNVB-certificeringsniveau 'nationale voetbalacedemie' en heeft de ambitie om door de groeien naar 'internationale voetbalacedemie. Bij SC Cambuur is de reden van de breuk vooral om de herkenbaarheid en de cultuur van de club te stimuleren middels een eigen jeugdopleiding.

De breuk is in goed overleg tot stand gekomen. "We kunnen spreken van een prettige samenwerking waarin we van elkaar geleerd hebben en elkaar gedurende zes seizoenen hebben kunnen versterken. Wij hebben goed geluisterd naar de behoefte van SC Cambuur om nu weer als zelfstandige opleiding verder gegaan en hebben aan dit verzoek gehoor gegeven", aldus technisch manager Peter Jeltema.

Lees meer:
0 reacties