FC Groningen innoveert met Bijzondere Eredivisie: ''Supercool''

FC Groningen is de eerste club die bij Kids United een eigen G-team heeft geselecteerd. Nederland is binnenkort een competitie rijker, want ook Ajax, ADO Den Haag en FC Emmen werken aan een elftal voor de Bijzondere Eredivisie.

Het initiatief komt van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. "Sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen", maakt het Dagblad van het Noorden op uit de mond van directeur Henk-Willem Laan van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

De 14-jarige Hugo Snip is een van de spelers die voor FC Groningen mag gaan spelen. Door een chromosoomafwijking heeft hij een lichamelijke en verstandelijke beperking. "Ik vind het supercool dat iedereen kan zien dat wij ook goed kunnen voetballen en heel veel plezier hebben", laat Snip weten aan het eerdergenoemde medium.

De Bijzondere Eredivisie komt ook op tv: de KRO-NCRV zendt vanaf 28 november een zesdelige serie uit over de selectie van de teams en de start van de competitie.

Lees meer:
0 reacties