FC Groningen zoekt spits: ''Hij is voor die positie de topkandidaat''

0
FC Groningen zoekt spits: ''Hij is voor die positie de topkandidaat''

Nog een kleine vier weken en dan rolt de bal weer in de Eredivisie. Voor het Algemeen Dagblad de hoogste tijd om de balans eens op te maken. Hoe staat FC Groningen er inmiddels voor? 

"Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft het er in zijn eerste maanden bij FC Groningen maar druk mee. De selectie van Trots van het Noorden gaat deze zomer immers grondig op de schop", schrijft sportjournalist Sander de Vries namens de ochtendkrant.

"De transfers van Ludovit Reis (FC Barcelona) en Jeffrey Chabot (Sampdoria) spekten de clubkas van Groningen al met miljoenen. Bovendien hoopt de club nog een financiële klapper te maken met de verkoop van sterspeler Ritsu Doan", vervolgt hij.

Het was niet enkel verkopen. "Omgekeerd haalde Groningen de Duitse jeugdinternational Sam Schreck, die overkwam van Bayer Leverkusen. Ook Azor Matusiwa, Bart van Hintum en reservedoelman Marco van Duin trokken al naar Groningen, net als de Zweden Pascal Lundqvist en Gabriel Gudmundsson."

Fledderus is echter nog niet uitgeschopt. "Groningen zoekt nu nog een linker centrumverdediger, als vervanger van Chabot, en een spits. Voor die laatste positie is Charlison Benschop topkandidaat. De 29-jarige aanvalsleider voetbalde afgelopen halfjaar voor De Graafschap dat hem huurde van FC Ingolstadt 04. Benschop is momenteel transfervrij", aldus De Vries.
 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!