OFFICIEEL | FC Groningen haalt ervaren spits terug naar Eredivisie

Charlison Benschop is de nieuwste zomeraankoop van FC Groningen. Dat bevestigt de club via de officiële kanalen. De 29-jarige aanvaller maakt transfervrij de overstap naar De Trots van het Noorden. 

In Groningen heeft Benschop dinsdag een tweejarig contract ondertekend. De kersverse spits van FC Groningen sluit per direct aan bij de eerste selectie van de club. Dit betekent dat hij mee op trainingskamp gaat naar Norg. 

Benschop was het afgelopen halfjaar ook al in de Eredivisie actief. De aanvaller werd door zijn club FC Ingolstadt uitgeleend aan De Graafschap, waar hij in korte tijd veel indruk maakte. Deze zomer liep Benschop uit zijn contract bij de Duitse derdedivisionist, waardoor FC Groningen hem transfervrij kon oppikken.

Benschop heeft in zijn carrière als profvoetballer al de nodige clubs versleten. De international van Curacao begon zijn spelersloopbaan bij RKC Waalwijk, waarna hij via AZ in Frankrijk bij Stade Brest terecht kwam. Na enkele jaren in de Bundesliga bij Fortuna Düsseldorf, Hannover j96 en FC Ingolstadt keert Benschop nu definitief terug in de Eredivisie. 

 

????????????

Nog een speler die komt voor het echte boerenwerk!????

?? https://t.co/6oz4qBfkOZ#WelkomBenschop #trotsvanhetnoorden pic.twitter.com/Otl77bnl6v

— FC Groningen (@fcgroningen) 9 juli 2019
Lees meer:
0 reacties