KNVB hakt knoop door: Eredivisie-voetbal op zondagavond

( 0 reacties)
KNVB hakt knoop door: Eredivisie-voetbal op zondagavond

Een noviteit in Nederland: komend seizoen wordt in de Eredivisie mogelijk ook op zondagavond gevoetbald. De primeur is voor AZ en Fortuna Sittard. Hun wedstrijd van zondag 4 augustus wordt verplaatst van 16.45 uur naar 20.00 uur.

Dat meldt de KNVB via haar officiële kanalen. "Het inzetten van het 20.00 uur-tijdstip op zondagavond komt voort uit de afspraken die de clubs hebben gemaakt in het kader van de veranderagenda om de kwaliteit van de Eredivisie en het betaald voetbal te verbeteren", schrijft de Nederlandse voetbalbond.

"Clubs die Europees voetbal spelen, hebben de mogelijkheid hun wedstrijd naar zondagavond 20.00 uur te verplaatsen als ze bijvoorbeeld de donderdag daarvoor een Europese uitwedstrijd hebben gehad. Het verplaatsen van wedstrijden naar het zondagavondtijdstip van 20.00 uur wordt mogelijk gemaakt op basis van sportieve gronden en per keer bekeken."

Komend seizoen hebben Ajax, PSV (beide voorronde Champions League), AZ, Feyenoord en FC Utrecht Europese verplichtingen, maar het zou dus kunnen dat FC Groningen een keer op zondagavond in actie komt.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 oktober 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›