Buijs krijgt ervan langs: ''Hij was daar helemaal niet mee bezig''

( 0 reacties)
Buijs krijgt ervan langs: ''Hij was daar helemaal niet mee bezig''

Tim Riksman speelde zes jaar lang bij FC Groningen, maar moet nu op zoek naar een nieuwe werkgever. De 21-jarige rechtsback hoopt via een omweg echter alsnog in de Eredivisie terecht te komen.

"Streep er onder. Ik heb me goed ontwikkeld en sta te trappelen om dat bij een andere club te bewijzen", vertelt Riksman in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Tot het afgelopen seizoen zat de opwaartse lijn er goed in. Hoofdtrainer Ernest Faber maakte zich sterk voor doorstroming van de jeugd en ik werd als eerste jaars A-junior gevraagd de voorbereiding van Jong Groningen mee te doen. Gelijk door naar het eerste elftal, viel in het oefenduel tegen Southampton in en zat bij de eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord op de bank."

"Toen rechtsback Hans Hateboer vertrok werd in de winterstop Deyovaisio Zeefuik van Ajax voor die plek gehuurd. Ik had verwacht door te schuiven, vroeg aan technisch directeur Ron Jans om duidelijkheid. Dat bleef beperkt tot ’Een rechtsback stond al langer op het verlanglijstje'", vervolgt hij. "Teleurstellend, omdat al die jaren de evaluatiegesprekken positief waren. Ik moest nog wel een stapje maken maar als ik zo doorging kwam het wel goed. Nooit gehoord dat ik tekort kwam voor de top."

De prioriteiten van Danny Buijs lagen elders. "Buijs was helemaal niet met de jeugd bezig, had andere prioriteiten door de slechte seizoenstart. Ik heb geen geweldig laatste seizoen gedraaid maar dat had ook met de omstandigheden te maken", aldus Riksman, die weet wat hij kan. "Ik wacht nu af. Eredivisie blijft het doel, maar een club uit de eerste divisie is ook een optie", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›