Aanklager seponeert FC Groningen-zaak: ''Met een vol uitvak starten''

De zaak wat betreft het vooronderzoek naar incidenten rond de competitiewedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen, van zondag 14 april 2019, is geseponeerd. Dat meldt de Trots van het Noorden op haar digitale thuis.

"De aanklager is tot dit besluit gekomen op basis van maatregelen die FC Groningen vooraf, tijdens en na afloop van de Derby van het Noorden heeft genomen", schrijft FC Groningen. "Door het seponeren van de zaak kan FC Groningen de openingswedstrijd van het seizoen 2019/2020 uit tegen FC Emmen voor een vol uitvak spelen."

Toch moet FC Groningen nog wel oppassen. "Het betekent ook dat FC Groningen nog steeds een uitwedstrijd voorwaardelijk zonder publiek op de zogenaamde strafkaart bij de KNVB heeft staan, naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk bij verschillende uitwedstrijden tijdens het seizoen 2018/2019. De proeftijd van deze straf loopt tot en met 28 mei 2021", luidt het vervolg.

Algemeen directeur Eric Gudde is blij met de uitspraak. "Het is mooi dat we met een vol uitvak de competitie in Emmen kunnen starten, maar we weten ook dat de straf van een uitwedstrijd zonder publiek nog altijd boven ons hoofd hangt", aldus Gudde.

Aanklager seponeert zaak rond derby. Vol uitvak mogelijk in Emmen op 3 augustus.

?? https://t.co/fuT4RcEkyJ pic.twitter.com/TrOTLaUdOz

— FC Groningen (@fcgroningen) July 16, 2019

Lees meer:
0 reacties