Memisevic oordeelt: ''Als je dat ziet, is het crisis'' VIDEO| Samenvatting: FC Groningen verliest van FC Utrecht Kritiek op 'twijfelkont' Buijs: ''Door dat te zeggen, is het misgegaan'' Matusiwa bekent: ''Ik snapte de uitleg van de trainer niet'' MATCHDAY | FC Groningen met Lundqvist in de basis tegen FC Utrecht

''SC Heerenveen - FC Groningen in Japan beter bekeken dan in Nederland''

( 0 reacties)
''SC Heerenveen - FC Groningen in Japan beter bekeken dan in Nederland''

Het aantal Japanners in Nederland is uitgebreid met de komst van Keito Nakamura naar FC Twente. Hans Vos, die al veertig jaar in Japan komt, getrouwd is met een Japanse en schrijft voor een Japans voetbalblad, weet dat het Nederlandse voetbal leeft in het Aziatische land.

"Een wedstrijd tussen Heerenveen en Groningen met de Japanners Kobayashi en Doan wordt in Japan beter bekeken dan in Nederland", vertelt Vos in gesprek met TC Tubantia. "De eredivisie wordt er als een grote competitie gezien."

Doan is uitgegroeid tot een belangrijke speler bij FC Groningen, maar dat is volgens Vos niet vanzelfsprekend. "Je mag niet verwachten dat Keito Nakamura er bij FC Twente meteen zal staan. Hij heeft tijd nodig zich te acclimatiseren, want de stap naar Nederland is voor de Japanner een heuse cultuurshock." 

"Het opvallende is dat steeds meer jonge voetballers Japan verlaten", vervolgt Vos. "In Nederland vinden we het heel normaal dat jongens als De Ligt en De Jong na één seizoen al naar het buitenland gaan. Tot voor kort was dat in Japan heel anders."

De journalist is benieuwd hoe Nakamura, die ook begeerd werd door FC Groningen, het gaat doen in Nederland. "In Japan is voetbal een familiesport, zoals honkbal in Amerika", weet hij. "Het is heel anders dan in Europa. Je gaat rustig zitten met het gezin, je eet wat, je drinkt wat en je kijkt. De vraag is hoe hij omgaat met het fanatisme van VAK-P. Dat kan twee kanten opwerken. Of wat te denken van uitwedstrijden in De Kuip of bij Groningen? Dat sentiment kennen ze niet." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›