Scheidsrechter Bax: ''Ik rij naar huis met allemaal juiste beslissingen''

1
Scheidsrechter Bax: ''Ik rij naar huis met allemaal juiste beslissingen''

Scheidsrechter Christiaan Bax had zaterdagavond bij FC Groningen - FC Twente tot vier keer toe de hulp nodig van zijn VAR, Joey Kooij. Onder meer twee rode kaarten en drie strafschoppen waren het gevolg. Toch is Bax van mening dat hij het iedere keer bij het rechte eind had. 

"Voorafgaand aan de wedstrijd had ik andere verwachtingen", aldus Bax bij FOX Sports. "Je hoopt altijd dat de arbitrage niet de hoofdmoot is na afloop. Dat is vandaag wel gebeurd, dat is ook niet leuk. Het is het gevoel dat blijft hangen."

Dat gevoel heeft onder meer te maken met de VAR. "Ik word gecorrigeerd door de VAR. Uiteindelijk is de beslissing wel juist, maar er ontstaat veel commotie. Die commotie is vervelend en ik had er een VAR voor nodig, maar ik rij wel naar huis met allemaal juiste beslissingen."

Er ontstond veel discussie over de eerste rode kaart, wegens natrappen. "Ik had het mezelf absoluut makkelijker gemaakt als ik geel had gegeven. Ik had vandaag wel meer dingen makkelijk kunnen oplossen. Maar daarom sta ik niet hier. Ik sta hier omdat de moeilijkste weg soms de goede weg is en ik kies liever voor de goede weg."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Aug 2019 om 05:56
    Geef het adres maar even van die Bax, die wil ik heel graag hebben.