Arbiter Bax faalt in Groningen: ''Honderdtachtig keer teruggekeken''

Mike te Wierik baalt als een stekker van het optreden van Christiaan Bax tijdens FC Groningen - FC Twente. De captain van de Trots van het Noorden werd door de arbiter vlak voor de rust van het veld gestuurd.

"Ik vind het zwaar gestraft, ik heb absoluut geen intentie om hem te blesseren. We gaan allebei met gestrekt been voor de bal, ik kan niet met een half gebogen been dat duel ingaan. Dat kan gewoon niet. Ik probeer mijn voet nog weg te draaien en dan raak ik hem heel licht, absoluut niet vol. Dan geeft hij rood, maar geel had volgens mij ook gekund", laat Te Wierik na afloop weten aan RTV Oost.

Het duurde lang voordat Bax een beslissing nam, want ook de VAR kwam eraan te pas. "Laten we daar maar niet te veel over zeggen, maar ik ben er geen voorstander van. Als ik hem vol raak begrijp ik het volledig. Dan is het heel zuur dat-ie hem geeft, want dan sta je met negen man. We waren daarvoor beter dan Twente en hebben voldoende kansen gehad. Ik heb het wel honderdtachtig keer teruggekeken, maar ik blijf bij mijn standpunt", aldus Te Wierik.

Lees meer:
0 reacties