FC Groningen wil verder met Te Wierik: ''Daarover gaan we in gesprek'' ''Als je ziet dat hij kansen mist en vermoeid oogt, is dat niet zo gek'' 'Itakura lijkt kind van de rekening te worden bij FC Groningen' Mennega kijkt naar aanvalslinie: ''Kunt hem vervangen voor Sierhuis'' KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen ADO en FC Groningen

Bruggink: ''Dat deed Bax hartstikke netjes, maar het is geen rood''

( 0 reacties)
Bruggink: ''Dat deed Bax hartstikke netjes, maar het is geen rood''

Arnold Bruggink begrijpt niets van de beslissingen van scheidsrechter Christiaan Bax om Ramon Pascal Lundqvist en Mike te Wierik met een rode kaart van het veld te sturen. Hierdoor moest FC Groningen het meer dan een uur lang met negen man op nemen tegen FC Twente (1-3).

"Tot aan de 25e minuut was het een leuke wedstrijd, waarin FC Groningen veel beter was. Daarna ontspoorde het volledig", vertelt Bruggink bij FOX Sports. "Ik heb een paar mensen gesproken die in het stadion waren en zij hadden geen idee wat er gebeurde. Er was geen peil meer op te trekken, er zijn zestien minuten extra tijd bijgetrokken."

Volgens Bruggink zat de scheidsrechter er tweemaal naast. "De uitleg die Bax na de tijd geeft: prima. Dat deed hij hartstikke netjes, maar het is gewoon geen rode kaart", zegt hij over de rode prent van Lundqivst. "Dit is gewoon handen omhoog, gele kaart geven en accepteren."

"Je moet een scheidsrechter niet de keuze geven dit te doen, maar dit is never nooit een rode kaart. In de verste verte niet. En die van Te Wierik is ook geen rode kaart, dat is gewoon een voetbal-overtreding", aldus de oud-prof van onder meer FC Twente.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›