Bruggink: ''Dat deed Bax hartstikke netjes, maar het is geen rood''

( 0 reacties)
Bruggink: ''Dat deed Bax hartstikke netjes, maar het is geen rood''

Arnold Bruggink begrijpt niets van de beslissingen van scheidsrechter Christiaan Bax om Ramon Pascal Lundqvist en Mike te Wierik met een rode kaart van het veld te sturen. Hierdoor moest FC Groningen het meer dan een uur lang met negen man op nemen tegen FC Twente (1-3).

"Tot aan de 25e minuut was het een leuke wedstrijd, waarin FC Groningen veel beter was. Daarna ontspoorde het volledig", vertelt Bruggink bij FOX Sports. "Ik heb een paar mensen gesproken die in het stadion waren en zij hadden geen idee wat er gebeurde. Er was geen peil meer op te trekken, er zijn zestien minuten extra tijd bijgetrokken."

Volgens Bruggink zat de scheidsrechter er tweemaal naast. "De uitleg die Bax na de tijd geeft: prima. Dat deed hij hartstikke netjes, maar het is gewoon geen rode kaart", zegt hij over de rode prent van Lundqivst. "Dit is gewoon handen omhoog, gele kaart geven en accepteren."

"Je moet een scheidsrechter niet de keuze geven dit te doen, maar dit is never nooit een rode kaart. In de verste verte niet. En die van Te Wierik is ook geen rode kaart, dat is gewoon een voetbal-overtreding", aldus de oud-prof van onder meer FC Twente.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 augustus 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›