Scheidsrechtersbaas duidelijk: ''Anders ligt zijn knieschijf ernaast''

0
Scheidsrechtersbaas duidelijk: ''Anders ligt zijn knieschijf ernaast''

De scheidsrechters zorgden afgelopen weekend voor de nodige commotie in de Eredivisie. Met name het duel tussen FC Groningen en FC Twente lag onder de loep.

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond moest bij FOX Sports uitgebreid de beoordelingen arbiters en de videoscheidsrechters toelichten. Zo was er discussie waarom Branislav Ninaj van Fortuna Sittard tegen Heracles Almelo geen rode kaart kreeg en FC Groningen-verdediger Mike te Wierik tegen FC Twente wel.

"Ik vind dit niet meer dan een dikke gele kaart", doelt Van Egmond op de overtreding van Ninaj. "Hij gaat met zijn voet over de grond, raakt hem met de punt van de schoen en er zit helemaal geen snelheid in. Dit is geen voorbeeld van een rode kaart."

Van Egmond vindt de rode kaart van Te Wierik wel terecht. "Ik vind deze wel anders, want hij komt veel hoger. Hij komt ook veel hoger uit, op de knie. Daar heeft de FC Twente-speler (Haris Vuckic, red.) het grote geluk dat hij niet vol geraakt wordt, want dan ligt zijn knieschijf ernaast. Dat vond ik een veel gevaarlijker overtreding, dus wel een terechte rode kaart", aldus de scheidsrechtersbaas.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!