FC Groningen wil verder met Te Wierik: ''Daarover gaan we in gesprek'' ''Als je ziet dat hij kansen mist en vermoeid oogt, is dat niet zo gek'' 'Itakura lijkt kind van de rekening te worden bij FC Groningen' Mennega kijkt naar aanvalslinie: ''Kunt hem vervangen voor Sierhuis'' KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen ADO en FC Groningen

Bax legt uit: ''Ik kon maar tot één conclusie komen''

( 0 reacties)
Bax legt uit: ''Ik kon maar tot één conclusie komen''

Afgelopen zaterdag won FC Twente tegen FC Groningen in een bizarre wedstrijd. In totaal zijn er twee rode kaarten en drie strafschoppen gegeven door scheidsrechter Christiaan Bax, die ook zestien minuten extra tijd toevoegde aan de wedstrijd.

"Je hoopt altijd dat de scheidsrechter niet het hoofdonderwerp is van een wedstrijd'', vertelt Bax in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Dat was ook mijn doel, maar dat is niet gebeurd en dat is natuurlijk niet fijn. Ik reed hier met andere verwachtingen naartoe."

De 31-jarige arbiter blijft bij zijn keuze om Ramon Lundqvist rood te geven. "De aanvaller van FC Twente heeft de bal ruim voor zich", geeft hij aan. "De afstand tot de bal was dusdanig dat de speler van FC Groningen er nooit bij kon. Zijn enige doel met deze actie was om de speler naar de grond te werken en de aanval eruit halen. In dat geval beoordeel ik het als natrappen en een rode kaart. De intensiteit van de trap was laag, maar dat maakt bij natrappen niet uit."

Ook de rode kaart voor FC Groningen-aanvoerder Mike ter Wierik vindt Bax terecht. "De bal was hoog en de speler maakte een tackle in de lucht. Die had ik in eerste instantie niet gezien, maar na het bestuderen van de beelden, kon ik maar tot één conclusie komen. Te Wierik kon de bal niet meer halen, maar zette toch door. Ernstig gemeen spel en een rode kaart. De VAR heeft bij deze situatie zijn werk goed gedaan'', verklaart Bax die blij was met het ingrijpen van de VAR.

Aan het eind van de wedstrijd waren er veel emoties losgekomen en werd er massaal 'Bax is een amateur' door het stadion gescandeerd. Bax geeft aan hier weinig last van te hebben. "Ik sta voor wat ik gedaan heb. Dat men daar af en toe niet tevreden mee is, hoort bij mijn vak. Ik heb niets te verbergen. Het zijn de juiste beslissingen geweest, mede dankzij de VAR", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›