FC Groningen wil verder met Te Wierik: ''Daarover gaan we in gesprek'' ''Als je ziet dat hij kansen mist en vermoeid oogt, is dat niet zo gek'' 'Itakura lijkt kind van de rekening te worden bij FC Groningen' Mennega kijkt naar aanvalslinie: ''Kunt hem vervangen voor Sierhuis'' KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen ADO en FC Groningen

FC Groningen benadeeld: ''Blijkbaar was de VAR even naar het toilet''

( 0 reacties)
FC Groningen benadeeld: ''Blijkbaar was de VAR even naar het toilet''

William Pomp is al jarenlang sportverslaggever namens het Dagblad van het Noorden, maar tijdens FC Groningen - FC Twente (1-3) wist de journalist niet wat hij meemaakte. Pomp zag vanaf de perstribune hoe scheidsrechter Christiaan Bax en VAR Joey Kooij er een potje van maakten.

"Ondertussen tolt mijn hoofd nog steeds van FC Groningen-FC Twente. Ik zie net een video van de KNVB voorbij komen. Het VAR-moment van de week. Gaat over die rode kaart van Mike te Wierik", schrijft Pomp in zijn wekelijkse briefwisseling met collega en FC Emmen-clubwatcher Ernst Slagter.

"Ze laten in het filmpje zien hoe het er qua communicatie aan toeging in de controlekamer in Zeist. VAR Joey Kooij: ‘Christiaan, Joey hier. Ik adviseer je even naar de kant te gaan voor een mogelijke rode kaart voor Mike te Wierik’. Scheidsrechter Christiaan Bax na een paar seconden: ‘Ja, ik zie het al. Wie is dat, nummer vier hè?’ VAR: ‘Ja, nummer vier, aanvoerder Te Wierik’."

Pomp mist uniformiteit bij de VAR. "Ik kan het ermee eens zijn, maar wat me dan wel zwaar tegenvalt van het Kremlin op de Utrechtse Heuvelrug is dat ze niet die rotschop op de staatstelevisie brengen die Fortunees Branislav Ninaj uitdeelt aan Heraclied Alexander Merkel. Dat was in vergelijking met het vergrijp van Te Wierik niet rood, maar pimpelpaars. Hij kwam weg met geel! Blijkbaar was de VAR even naar het toilet. Het scheidsrechterskorps zal snel op één lijn moeten komen. Nog zo’n weekend en het loopt uit de hand", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›