PSV - FC Groningen mogelijk verplaatst: ''Dan weten we meer''

( 0 reacties)
PSV - FC Groningen mogelijk verplaatst: ''Dan weten we meer''

Mocht PSV zich weten te plaatsen voor de play-offs van de Europa League, dan wordt het duel van FC Groningen met de Eindhovense ploeg uit het programma van de vierde speelronde van de Eredivisie gehaald.

In dat geval wordt het competitieduel verplaatst van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september. PSV verdedigt donderdagavond in eigen huis een 1-0 voorsprong tegen het Noorse Haugesund. Algemeen directeur Wouter Gudde kan leven met de verplaatsing. "Wij hebben ook begrip voor Nederlandse clubs, die Europees voetbal spelen en ook voor FC Groningen internationale punten verdienen", vertelt hij op de clubsite.

"Met name dankzij Ajax en PSV mag bijvoorbeeld de bekerwinnaar hierdoor volgend seizoen weer rechtstreeks instromen in de groepsfase van de Europa League", vervolgt hij. "Dus mochten wij weer eens de KNVB-beker winnen, dan is dat een prachtig vooruitzicht voor FC Groningen. Iedereen herinnert zich nog de Europese campagne in 2015."

"Donderdagavond weten we meer. Voor het Nederlandse voetbal is het ongelooflijk belangrijk dat PSV zich plaatst voor de play-offs. We zullen het negatieve bijeffect ervan in dat geval proberen om te draaien naar een supporters-vriendelijk idee. Als PSV zich kwalificeert, zullen we vrijdagochtend de consequenties ervan delen met onze achterban", aldus Gudde.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 augustus 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›