FC Groningen wil verder met Te Wierik: ''Daarover gaan we in gesprek'' ''Als je ziet dat hij kansen mist en vermoeid oogt, is dat niet zo gek'' 'Itakura lijkt kind van de rekening te worden bij FC Groningen' Mennega kijkt naar aanvalslinie: ''Kunt hem vervangen voor Sierhuis'' KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen ADO en FC Groningen

Gudde baalt van KNVB: ''Daar hebben we moeite mee''

( 0 reacties)
Gudde baalt van KNVB: ''Daar hebben we moeite mee''

De kans is groot dat het duel tussen PSV en FC Groningen wordt verplaatst door de mogelijke Europese verplichtingen van de Eindhovense club. Algemeen directeur Wouter Gudde heeft géén moeite met de verschuiving, maar wél met het proces.

"Waar wij moeite mee hebben is dat het allemaal zo laat bekend wordt gemaakt", zegt Gudde op het digitale thuis van FC Groningen. 'De afspraak is dat clubs tot vier weken tot de betreffende wedstrijd dit verzoek kunnen indienen. Zodra dit aan de orde is, kan de KNVB dit in onze ogen direct communiceren." FC Groningen komt zodoende in een lastig parket. "Nu is de kaartverkoop reeds opgestart en moeten supporters hierdoor steeds op het laatste moment in hun agenda gaan schuiven."

"Wij denken dat het beter zou zijn als we direct bij de bekendmaking van het competitieprogramma kunnen zeggen: clubs die Europese play-offs spelen worden in het weekend tussen deze twee allesbeslissende Europese wedstrijden vrijgesteld van competitieverplichtingen en de Eredivisieduels die hiermee gemoeid zijn worden in dat geval gespeeld op 'datum X'. Niet alleen voor de agenda’s, maar ook in de kaartverkoop richting je supporters is dit veel vriendelijker. Dit wil ik graag bij een volgende bijeenkomst met de andere clubs gaan bespreken", aldus Gudde.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›