FC Groningen wil verder met Te Wierik: ''Daarover gaan we in gesprek'' ''Als je ziet dat hij kansen mist en vermoeid oogt, is dat niet zo gek'' 'Itakura lijkt kind van de rekening te worden bij FC Groningen' Mennega kijkt naar aanvalslinie: ''Kunt hem vervangen voor Sierhuis'' KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen ADO en FC Groningen

Geen zorgen bij FC Groningen over dak Hitachi Stadion

( 0 reacties)
Geen zorgen bij FC Groningen over dak Hitachi Stadion

FC Groningen twijfelt niet over de dakconstructie in het Hitachi Stadion. Afgelopen weekend stortte een deel van het dak bij het AZ-stadion in, maar daar is in Groningen geen vrees voor. "We hebben op dit moment geen enkele aanleiding om de constructieve veiligheid van het dak in twijfel te trekken."

"Ons dak is destijds volgens de geldende bouw- en constructienormen en het Nederlands Bouwbesluit berekend en ontworpen", laat de club weten op de officiële website. "Daarbij zijn diverse veiligheidsmarges toegepast voor onder meer sneeuw- en windbelasting. Deze constructieve berekeningen en tekeningen zijn getoetst en beoordeeld door de gemeente Groningen, waarna een bouwvergunning voor het stadion is verleend."

In 2013 en 2014 zijn er op het stadiondak zonnepanelen geïnstalleerd, maar ook die plannen zijn beoordeeld en goedgekeurd. "Meest recent, in 2016, is de dakconstructie uitgebreid gecontroleerd, is roestvorming verwijderd en opnieuw behandeld met een twee componenten coating", aldus de club.

Ook vindt er jaarlijks, met betrekking tot het afgeven van een veiligheidsverklaring aan de KNVB, een constructieve controle van het stadion plaats. Deze controle heeft op 31 januari van dit jaar voor het laatst plaatsgevonden.

"Euroborg en FC Groningen volgen de ontwikkelingen met betrekking tot het onderzoek naar het instorten van een deel van het dak van het AFAS Stadion in Alkmaar op de voet. Indien de uitkomsten van dit onderzoek hiertoe aanleiding mochten geven, zullen er direct passende maatregelen worden getroffen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›