VIDEO | FC Groningen krijgt in slotminuten deksel op de neus en verliest Buijs hekelt transfers: ''Vorig jaar is ook een mooi voorbeeld'' Vier FC Groningen-spelers ontvangen een onvoldoende na nederlaag Teleurgstelde Buijs: ''Dat kan je die jongens niet kwalijk nemen'' 'Real Madrid informeert naar FC Groningen-flop'

Sierhuis geraakt: ''Tijdens gesprek met Buijs alles op tafel gegooid''

( 0 reacties)
Sierhuis geraakt: ''Tijdens gesprek met Buijs alles op tafel gegooid''

Kaj Sierhuis draaide een prima voorbereiding bij FC Groningen, maar in de Eredivisie wil het vooralsnog niet echt vlotten met de jonge spits. De aanvalsleider van de ploeg van trainer Danny Buijs heeft het net nog niet weten te vinden.

Vooral de gemiste penalty tegen FC Twente zit hem nog altijd niet lekker. "Dat blijft wel even door je hoofd spoken", zegt Sierhuis in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Een vervelend moment. Ik heb geprobeerd het een plekkie te geven. Tijdens een gesprek met de trainer heb ik alles op tafel gegooid, zodat ik me weer wat vrijer in mijn hoofd voelde."

Sierhuis weet dat hij verder moet. "Ik heb alle negativiteit opzij gezet. Dat heeft me denk ik wel geholpen. Tegen AZ heb ik – afgezien van het missen van die kans – wel een goede wedstrijd gespeeld. Ik heb veel duels gewonnen en ik heb de bal vaak in de ploeg kunnen houden", vervolgt hij.

Ondanks dat Sierhuis niet scoort, levert hij wel wekelijks een enorme dosis arbeid. "Dat is natuurlijk ook onderdeel van mijn spel. Als het even wat minder gaat, is het in ieder geval zaak om dat op peil te houden. Meters maken, druk zetten, zo zit ik het lekkerst in de wedstrijd."

Toch telt maar een ding. "Maar voor mij geldt uiteindelijk hetzelfde als voor elke spits. Het best gedij je als je je goaltje meepikt. Dat zorgt er ook voor dat het tussen je oren goed zit. Voor een voetballer op deze positie is dat uiteindelijk het belangrijkste. Ik moet vrij en op intuïtie kunnen spelen. Dat ging tegen AZ al veel beter dan tegen FC Twente", aldus Sierhuis.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 februari 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›