VIDEO | FC Groningen krijgt in slotminuten deksel op de neus en verliest Buijs hekelt transfers: ''Vorig jaar is ook een mooi voorbeeld'' Vier FC Groningen-spelers ontvangen een onvoldoende na nederlaag Teleurgstelde Buijs: ''Dat kan je die jongens niet kwalijk nemen'' 'Real Madrid informeert naar FC Groningen-flop'

FC Groningen moet hopen op sterk Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

( 0 reacties)
FC Groningen moet hopen op sterk Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

FC Groningen zal de komende week duimen voor Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Mochten de vier Nederlandse clubs zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League en Europa League, dan lonkt een flinke financiële bonus voor FC Groningen.

De Trots van het Noorden mag volgens Voetbal International maximaal 350.000 euro bijschrijven als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ de laatste Europese voorrondes overleven. Dat heeft te maken met de veranderagenda in de Eredivisie. Daarin is afgesproken dat dit seizoen vijf procent van de verdiende UEFA-premies in de groepsfase naar een solidariteitsfonds gaat voor clubs met gras.

Als Ajax zich ten koste van APOEL Nicosia weet te plaatsen voor de Champions League, dan komt er twee miljoen euro in de 'graspot'. Halen PSV, Feyenoord en AZ alledrie de groepsfase van de Europa League, dan gaat er een miljoen extra naar het steunfonds. Bij goede prestaties in de groepsfase kunnen de bedragen verder oplopen.

De clubs uit de Eredivisie die op gras spelen en niet Europees actief zijn profiteren mee. Het gaat dit seizoen naast FC Groningen om Vitesse, FC Utrecht, Willem II, SC Heerenveen, FC Twente, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard.

Programma Nederlandse clubs
Ajax - APOEL Nicosia (Champions League)
PSV - Apollon Limasol (Europa League)
Feyenoord - Hapoel Beer Sheva (Europa League)
AZ - Antwerp FC (Europa League)

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 februari 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›