Levchenko: ''Het zal het grootste onderzoek ter wereld zijn''

Van 2005-2009 kwam hij uit voor FC Groningen. Na zijn zestien jaar lange carrière is Evgeniy Levchenko nu voorzitter van de Nederlandse spelersvakbond VVCS waarmee hij  onderzoek gaat doen naar blessures bij voetballers.

"We gaan samen met de internationale bond FIFPro aan de slag om de komende tien jaar een groot onderzoek te doen naar vele blessures van spelers", legt de oud-voetballer op NOS Sport uit. "We willen tien jaar lang spelers monitoren en veel data verzamelen. Het zal het grootste onderzoek ter wereld zijn."

"We selecteren nog spelers van rond de 27, 28, 29 jaar. Dan kunnen we kijken wat de gevolgen zijn na hun carrière. Bijvoorbeeld slijtage aan hart en gewrichten."

"Ik vind het niet zo'n gek idee om met een helm te spelen", stelt de bondsvoorzitter voor. "Of mondbescherming. Ik sprak laatst oud-prof Andrei Shevchenko. Hij is tijdens zijn loopbaan veel tanden kwijtgeraakt. Veiligheid gaat altijd voor en wij steunen veel initiatieven om spelers veilig te laten spelen en trainen."

Lees meer:
0 reacties