FC Groningen-talent trots: ''Vooraf had ik dat gevoel al''

0
FC Groningen-talent trots: ''Vooraf had ik dat gevoel al''

Tom de Looi speelde afgelopen weekend met Oranje Onder 20 tegen Duitsland. De aanvoerder van de ploeg scoorde, maar is niet bij tevreden de afloop van de verloren wedstrijd (1-2).

De Nederlanders kwamen op voorsprong door de Groningen-speler die dit jaar verhuurd is aan NEC. In de tweede helft ging het mis. "We werden slordiger en Duitsland juist beter", vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal. "Zij brachten Nicolas Kühn van Ajax waardoor zij gingen drukken. Na ruim een uur werd het binnen enkele minuten 1-1 en 1-2 en misten zij nog een penalty tussendoor. Duitsland was vanaf die fase veel beter met snelheid voorin. De ruimtes werden steeds groter, dat was in hun voordeel."

Van de Looi probeerde het tij nog te keren met zijn ploeg. "Toen we zagen dat het misging, is het zaak compact te spelen. We wisselden van 4-3-3 naar 4-4-2, maar we bleven problemen houden." Ondanks de nederlaag mag Van de Looi ook trots zijn; hij kreeg hij de aanvoerdersband. "Helemaal onverwacht was dat niet. Vooraf had ik dat gevoel al, omdat ik vorig jaar al tweede aanvoerder was."

Jordy Wehrmann, de eerste aanvoerder, was er niet bij. Van de Looi: "De nieuwe spelers uit de 2000-lichting kwamen vermoedelijk nog niet in aanmerking en het is niet logisch de afvallers van Jong Oranje direct de band te geven. Aanvoerder zijn is mooi. Het voelt zeker als een eer om op die manier je land te vertegenwoordigen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!