Reis heeft groots doel dit seizoen: ''Bij het eerste aansluiten''

0
Reis heeft groots doel dit seizoen: ''Bij het eerste aansluiten''

Ludovit Reis is dit jaar overgestapt naar FC Barcelona. In een kleine vier jaar gaat de middenvelder van Nieuw-Vennep, via Groningen naar de Spaanse grootmacht. Op zijn vijftiende speelde Reis nog bij de amateurs.

"Op mijn vijftiende ging ik uit huis en trok ik in bij een gastgezin in Groningen, om mijn voetbaldroom na te jagen", blikt hij terug met het Algemeen Dagblad. "Dat was niet gemakkelijk, want ik ben een familiemens. Ik ben heel hecht met mijn oudere broer, mijn tweelingbroer, mijn zusje en mijn ouders."

Opeens woonde Reis aan de andere kant van het land. "Toch denk ik dat er nu veel voordeel van heb. Ik ben jong volwassen geworden en daarom is deze stap naar het buitenland ook makkelijker te maken. Mijn oudere broer Lucas is bovendien nu met me meegegaan, met hem deel ik het appartement in Barcelona. Dat voelt heel goed, een vertrouwd iemand om me heen."

Ondertussen heeft de middenvelder twee wedstrijden gespeeld bij Barcelona B. "Mijn doel dit seizoen is om bij het eerste elftal aan te sluiten. Dat begint met hard en goed trainen bij Barcelona B. Ik hoop op mijn kans en speelminuten in de hoofdmacht. En als die komen, moet ik het laten zien. Daar ga ik voor."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!