Van Dijk: ''Ben niet altijd de speler geweest die ik vandaag ben''

0
Van Dijk: ''Ben niet altijd de speler geweest die ik vandaag ben''

Virgil van Dijk hoort momenteel bij de beste verdedigers van de wereld. De voormalige verdediger van FC Groningen wordt zelfs genoemd als kanshebber voor de Gouden Bal. 

De verdediger kende ook moeilijke momenten in zijn voetballoopbaan. "Ik heb in mijn carrière een moeizame groei gekend. Ik ben niet altijd de speler geweest die ik vandaag ben", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Laat staan bij mijn debuut in Nederland. Bij Willem II speelde ik, wanneer ik niet op de bank zat, als rechtsachter. Het heeft een tijdje geduurd voor ik me op mijn beste positie bevond."

Vervolgens maakte hij de stap naar Groningen. "Toen ik naar Groningen vertrok heb ik stappen vooruit gezet. Ik heb geleerd om beter te verdedigen, om het spel te lezen en te sturen, want dat is wat men vraagt van een centrale verdediger. Dat was niet eenvoudig. Mijn linkervoet was - hoe zal ik het zeggen - niet al te best. Ik heb hard gewerkt en vanaf mijn tweede seizoen bij Groningen ben ik echt vooruitgegaan. Na mijn transfer naar Celtic begon het op wieltjes te lopen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!