VIDEO | Samenvatting: Sierhuis helpt Jong Oranje aan ruime zege

0
VIDEO | Samenvatting: Sierhuis helpt Jong Oranje aan ruime zege

Kaj Sierhuis en Deyovaisio Zeefuik hebben met Jong Oranje een eenvoudige zege geboekt op Jong Cyprus. In de EK-kwalificatiewedstrijd bleken de Nederlanders met 5-1 te sterk. 

Sierhuis en Zeefuik mochten dinsdag allebei in de basis beginnen. Zowel Sierhuis als Zeefuik was van grote waarde voor Jong Oranje. Beide spelers hadden met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 5-1 zege op Cyprus. 

Aanvankelijk kwam Jong Oranje op achterstand tegen Cyprus. De Nederlanders kwamen slecht uit de startblokken en kregen na tien minuten spelen de 0-1 om de oren. Nog geen vijf minuten later herstelde Teun Koopmeiners vanaf elf meter het evenwicht. Met een doelpunt van Dani de Wit - op aangeven van Sierhuis - kwam Jong Oranje op voorsprong. De FC Groningen-spits was even later zelf trefzeker uit een voorzet van Deyovaisio Zeefuik. 

In een zwakke tweede helft breidde Jong Oranje pas tegen het einde de score uit. Dani de Wit maakte zijn tweede treffer van de avond, waarna Deyovaisio Zeefuik de eindstand op 5-1 bepaalde. Door de zege op Cyprus staat Jong Oranje na één wedstrijd spelen op een derde plek in de EK-kwalificatiepoule. 

Opstelling Jong Oranje: Paes; Zeefuik, Schuurs, Hoogma (87' Van Drongelen), Wijndal; Reis (64' Kadioglu), Koopmeiners, De Wit; Stengs (72' Chong), Sierhuis (72' Redan) en Lang (87' Harroui).

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!