Fledderus blikt terug: ''Het was heel erg hectisch''

0
Fledderus blikt terug: ''Het was heel erg hectisch''

In 2011 verliet Mark-Jan Fledderus FC Groningen, afgelopen april keerde hij als Technisch Directeur terug bij de Groningse club.

“Er lag een enorme uitdaging, maar daarom heb ik er ook voor gekozen", legt Fledderus uit aan FC Groningen TV. "Ik vind dit een geweldige club. Ik ben elf jaar lang weggeweest, dat is een lange periode, maar het is wel weer heel gaaf en bijzonder om weer terug te zijn.”

“Het was heel hectisch want er moest het één en ander gebeuren", blikt de TD terug op zijn eerste periode bij FC Groningen. "In het begin ben ik heel veel in het buitenland geweest om spelers te bekijken, ben ik heel druk geweest met de samenstelling van de technische staf, met spelers waarvan het contract afliepen en met het binnenhalen van nieuwe spelers om zo vorm te geven aan een nieuwe staf en selectie.”

Naast vormgeving van de selectie, doet Fledderus nog veel als Technisch Directeur. Hij heeft dan ook een duidelijk doel voor ogen in zijn jaren bij FC Groningen. “Ik wil hier een beleid neer zetten dat zich niet alleen richt op de selectiesamenstelling en het eerste elftal, maar ook op de opleiding, scouting, performance, wat voor een speelstijl wij op de lange termijn willen ontwikkelen bij FC Groningen en wat de zaken zijn die die ontwikkeling vorm kunnen geven. Dat gaat ook over de topsportcultuur bij FC Groningen”, aldus de oud-voetballer.

<iframe width="100%" height="400" src="https://www.youtube.com/embed/pOjWEB4bnNw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›