''Ze willen toptalenten zes jaar topopleiding ontnemen''

0
''Ze willen toptalenten zes jaar topopleiding ontnemen''

De Nederlandse voetbalbond wil het opleiden van hele jonge voetballertjes door clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie aan banden leggen.

Volgens de KNVB moeten kinderen tot twaalf jaar voor hun plezier voetballen in hun vertrouwde omgeving. Valentijn Driessen van De Telegraaf vindt dat een gigantisch slecht plan. "Art Langeler als directeur voetbalontwikkeling KNVB en Nico-Jan Hoogma als directeur topvoetbal hebben het onzalige plan om profclubs verstrekkende beperkingen op te leggen bij het opleiden van voetballers tussen 6 en 12 jaar.''

De toptalenten moeten later naar betaald voetbalclubs toe, maar Driessen vindt dat onzin. ''Zij willen toptalenten zes jaar topopleiding ontnemen, ze zes jaar niet uitdagen en niet met de sterksten tegen de sterksten laten spelen. Nee, ze verkwanselen het talent, nemen de uitdaging weg en zien toptalenten liever zes jaar rondhobbelen bij de dorpsclub, met vriendjes die geen bal recht vooruit kunnen schieten."

Volgens Driessen zijn die eerste zes jaar heel belangrijk voor toekomstige sterren. "Ze gooien potentiële opleidingsuren in een topvoetbalomgeving met hoog gekwalificeerde jeugdtrainers weg. Terwijl die uren broodnodig zijn om de rugtas van een talent te vullen'', schrijft de journalist, die een vergelijking met een andere sport maakt. ''Zouden ze denken dat Max Verstappen als 17-jarige had gedebuteerd in de Formule 1 als hij niet op zijn vierde, maar op zijn twaalfe in een kart was gestapt?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!