Buijs: ''Dat is vorig jaar ook zeker een aantal keren gebeurd''

Vorig jaar ging het op het veld niet altijd even goed bij FC Groningen, maar ook achter de schermen ging het in de club een stuk minder. Dit is volgens Danny Buijs deels te wijten aan de grote van de club.

"Ik geloof dat hoe groter een organisatie wordt, hoe moeilijker het is dat alles en iedereen hetzelfde doel nastreeft", zegt Buijs in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Tevens is het lastiger om iedereen goed te leren kennen en een band op te bouwen, omdat er gewoonweg veel meer mensen werkzaam zijn binnen de club dan twaalf jaar geleden."

Dat laatste komt omdat men vaak in hun vertrouwde kring blijft. "Dat komt de eenheid niet altijd ten goede. Op zo'n moment krijg je ruis op de lijn. Dat is vorig jaar ook zeker een aantal keren gebeurd binnen de organisatie", vertelt de coach.

"Naarmate de jaren verstrijken ontstaan er automatismen, wat niet wil zeggen dat die altijd goed zijn. De ene wil dat alles blijft zoals het altijd was, terwijl de andere groepering juist wil vernieuwen en dingen wil uitproberen om steeds beter te worden", vervolgt Buijs. "Op het moment dat die groepen met elkaar gaan botsen dan is er geen eenheid meer."

Volgens Buijs zijn ze bij FC Groningen nu op de goede weg. "Dat komt mogelijk ook omdat er nieuwe mensen op veel posities zijn. Dat geldt voor bijna elke afdeling binnen de club", geeft hij aan. "Er hangt op dit moment gewoon een hele positieve vibe op de werkvloer."

"De samenwerking met de nieuwe directie verloopt op dit moment, vanuit mijn kant, heel positief. De communicatie, de feedback, het overleggen, dat loopt echt heel prettig", gaat Buijs verder. "Dat zie je natuurlijk vaker als het goed gaat en lekker loopt. Op het moment dat het minder gaat, leer je de ware aard van mensen kennen. Hopelijk blijven we weg uit een mindere periode, want dan zijn onze prestaties over het algemeen goed."

Lees meer:
0 reacties