''Dan win je, maar stap ik alsnog met een dubbel gevoel van het veld''

0
''Dan win je, maar stap ik alsnog met een dubbel gevoel van het veld''

Danny Buijs en consorten wonnen vrijdagavond met 3-0 van RKC Waalwijk, maar de oefenmeester was allesbehalve tevreden over de avond van FC Groningen. Hij vond het erg slordig en niet goed.

"Het was slecht vanavond (vrijdagavond, red.). Uiteindelijk valt alles goed omdat je met 3-0 wint tegen RKC", begint Buijs in gesprek met FOX Sports. "Ik vind dat wij op een bepaalde manier horen te voetballen. Maar wij hadden binnen twintig minuten gewoon achter moeten staan. Dan sta je ineens met 2-0 voor met rust. Dat is het rare aan voetbal. Dat hebben we de laatste weken ook gemerkt, toen het weleens andersom was."

Volgens de oefenmeester lag het probleem maar bij één ding. "Het lag volledig aan de uitvoering. Normaal staan we bekend om het verdedigen. Maar het linkerblok leek wel vast te zitten aan de tribune. Ik vroeg het ze ook gekscherend. Er zat gewoon 30 meter verschil tussen. Dan ga je kansen weggeven. We hebben het te danken aan Padt, die uitstekend keepte."

"De tweede helft kwamen we niet meer in de problemen, maar we haalden geen dikke voldoende. Toch moet ik ook aan mezelf denken, want ik ben de trainer. Maar de afgelopen weken had ik een heel goed gevoel, terwijl we verloren hadden. Dat klinkt heel gek, maar vandaag win je en stap ik met een dubbel gevoel van het veld af", aldus Buijs.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!