''Het stuitende toppunt was de negatieve act van keeper Sergio Padt''

0
''Het stuitende toppunt was de negatieve act van keeper Sergio Padt''

Django Warmerdam kreeg vorige week tijdens de confrontatie tussen Ajax en FC Groningen een tweede gele kaart voor tijdrekken. Na afloop was er veel discussie over de rode kaart. De meeste mensen vonden de kaart onterecht, maar Ton Boot van De Telegraaf vindt dat niet.

"De meningen waren, zoals altijd in dit soort kwesties, verdeeld maar de meeste experts vonden die tweede gele kaart voor Warmerdam belachelijk, voornamelijk vanwege de grote consequenties. Het Dagblad van het Noorden sprak zelfs over klassenjustitie." Volgens Boot paste Kuipers gewoon de spelregels toe. "Alleen het moment van de gele kaart voor tijdrekken was wat discutabel. Kuipers probeerde tevergeefs allereerst het spelbederf met vele waarschuwingen op te lossen. Mijn voorkeur gaat uit naar één waarschuwing en dan meteen geel. Spelers proberen altijd de grens op te rekken dus stel die grens dan maar onmiddellijk heel duidelijk."

"Het stuitende toppunt - nog nooit eerder vertoond! - was de negatieve act van keeper Sergio Padt van de Noorderlingen", schrijft Boot in zijn column. "Opzettelijk duwde hij, op de grond liggend, met zijn ene voet de schoen van zijn andere voet uit. Met veel theater kostte het natuurlijk een hoop tijd om de schoen weer aan te doen. Gelukkig had FOX Sports deze besodemieterij van de patjepeeër haarfijn geregistreerd. De KNVB miste een kans voor open doel door Sergio Padt op grond van de beelden niet alsnog te schorsen."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!