Jong FC Groningen wint en stijgt naar plek 3; Sierhuis belangrijk

Jong FC Groningen heeft goede zaken gedaan in de vijfde speelronde van de reservecompetitie groep A. Tegen de leeftijdsgenoten van SC Cambuur werd met 2-0 gewonnen.

Aan de kant van FC Groningen was Kaj Sierhuis de grote man. De spits, die normaliter bij de selectie van het eerste elftal zit, scoorde twee doelpunten waardoor het met 2-0 ging rusten.

Na rust was het wederom FC Groningen, die het spel mochten maken. De Friezen waren een speelbal voor de beloften van de Trots van het Noorden. Na de rust maakten Gudmundsson, Sierhuis en Asoro plaats voor Remco Balk, Thijs Dallinga en Thomas Poll. De jonge talenten wisten echter niet te scoren.

Met deze overwinning komt de ploeg van Poldervaart en Van Gessel op tien punten uit de eerste vijf wedstrijden. Daarmee staan ze op de derde plaats met twee punten minder dan de koplopers. Ze hebben echter ook een wedstrijd minder.