Sparv kan mijlpaal bereiken: ''Land viert al volop feest''

Tim Sparv is op weg met Finland het EK te halen. Het land uit Scandinavië zou dan voor het eerst deelnemen aan een groot eindtoernooi. Een mijlpaal voor de voormalige speler van FC Groningen.

De Finnen zijn nog niet geplaatst, maar zijn erg dichtbij. "Natuurlijk viert het land al volop feest, we staan er goed voor. Ik snap de gekte heel goed. Het EK betekent zo veel voor onze fans. Maar wij als spelers moeten met beide benen op de grond blijven tot de kwalificatie echt zeker is", vertelt Sparv in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De aanvoerder van de Finnen heeft ook mindere tijden meegemaakt. "Een paar jaar terug was de sfeer rond de nationale ploeg nog heel negatief." Een aantal spelers bedankte ook voor het nationale team. "De nieuwe jongens hebben ons energie gegeven. Ja, we hebben veel onbekende spelers, maar dat wil niet zeggen dat die niet goed zijn. Met Markku Kanerva hebben we een bondscoach die altijd kalm blijft en een veilige omgeving heeft gecreëerd voor onze jonge spelers. En natuurlijk hebben we met Teemu Pukki een geweldige spits, hij is echt onze x-factor."

Lees meer:
0 reacties