FC Groningen geeft voorsprong uit handen tegen Almere City

FC Groningen heeft woensdagmiddag gelijkgespeeld tegen Almere City FC. Het oefenduel eindigde in 2-2. Doelpuntenmakers aan de Groningen-kant waren Thijs Dallinga en Remco Balk.

Beide ploegen hadden in de eerste fase van het duel kansen, maar de eerste treffer werd gemaakt door FC Groningen. Met een schot in de verre hoek passeerde Thijs Dallinga na twintig minuten de doelman van Almere City. Echt grote kansen deden zich na het doelpunt niet meer voor in de eerste helft.

In de tweede helft duurde het nog geen drie minuten voordat FC Groningen het tweede doelpunt op het scorebord zette. Kenneth Aninkora scoorde tien minuten later de aansluitingstreffer namens Almere City. In 64e minuut scoorde Nick Venema zelfs de 2-2.

Opstelling FC Groningen: Van Duin; Haddad, Miguel, Poll, El Azzouzi; Balk, Betzema, Strunck, Breij; Dallinga, Sopacua.