Klaver blijft met vraagtekens achter: ''Alsof mij iets is afgenomen''

0
Klaver blijft met vraagtekens achter: ''Alsof mij iets is afgenomen''

Robert Klaver kreeg donderdag te horen dat hij per direct mocht vertrekken. In gesprek met het Dagblad van het Noorden vertelt de commercieel directeur dat hij zijn emotie in bedwang kon houden.

"Al is het natuurlijk een lange periode die je op een vervelende manier afsluit." Hij zat al twaalf jaar in zijn functie. "Ik bespeur vooral veel onbegrip bij de collega’s die ik de hand heb geschud. Ze snappen het niet en reageren verbouwereerd."

"Uiteindelijk voelt het alsof mij iets is afgenomen", betreurt Klaver. "Wat mezelf betreft hoefde ik niet weg. Ik blijf met veel vraagtekens zitten. Tegelijkertijd besef ik dat je als statutair directeur een hoge boom bent die veel wind vangt. Je weet dat het zo kan eindigen. Ik voel me gesteund door de 110 appjes en berichtjes die ik heb gekregen en de relaties die me hebben gebeld. FC Groningen heeft me zowel privé als zakelijk veel gebracht."

Klaver baalt van het feit dat er gedacht werd dat er ondermaats zou zijn gepresteerd. "Laat ik vooropstellen dat er commercieel jarenlang beter is gepresteerd dan de prestaties op de mat", vertelt Klaver. ,,Ook op maatschappelijk vlak hebben wij tal van succesvolle projecten op touw gezet."

Dat Wouter Gudde zich de komende tijd gaat buigen over de commerciële kant, verbaast Klaver zich over. "We waren het erover eens dat ik me meer op strategisch niveau zou gaan bewegen met de focus op grote partners en dat we een salesmanager zouden aanstellen voor de verkoop van skyboxen en business-seats. Dat is een andere visie dan dat je dat er even bij doet."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›