''Het idee dat wij criminelen zijn, of aso-volk is ontzettend jammer''

0
''Het idee dat wij criminelen zijn, of aso-volk is ontzettend jammer''

Roxan Velleman is als 24-jarige vrouw trouwe supporter van FC Groningen. Velleman bevindt zich altijd op de fanatieke Tonny van Leeuwen-tribune. Daar zijn haar ouders niet zo blij mee.

"Dat komt denk ik door het verre verleden en ook hoe voetbalsupporters in de media worden neergezet". vertelt ze in gesprek met FC Groningen. "Het idee dat wij criminelen zijn, of aso-volk is ontzettend jammer. Dat is namelijk helemaal niet waar."

De twintiger voelt zich fijn op de tribune. "Ik heb me werkelijk nog nóóit onveilig of onprettig gevoeld in het stadion. Het bezoeken van het stadion van FC Groningen is op welke tribune dan ook absoluut veilig en heel sfeervol."

Als vrouw in het fanatieke vak, het maakt Velleman niets uit. In haar Twitterbiografie staat de zin: ‘FC Groningen supporter, maar snap niet wat buitenspel is.’ "Dat is natuurlijk een grap, maar elke keer als ik iemand vraag om mij buitenspel uit te leggen, komt er een zeer onsamenhangend en ongelooflijk ingewikkeld verhaal. Dat is hilarisch om aan te horen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›