Eredivisie-clubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme

1
Eredivisie-clubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme

Alle Eredivisie-clubs maken dit weekeinde gezamenlijk een statement tegen racisme. Dat hebben de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie voorgesteld aan de clubs, zo weet het Algemeen Dagblad.

De gehele eerste minuut zal er niet gevoetbald worden, om aandacht te vragen voor het racisme-probleem. Terwijl de voetballers op het veld stil blijven staan, wordt op de schermen in stadions een boodschap getoond met de tekst: 'Racisme? Dan voetballen we niet.'

"Door een statement te maken in het veld geven we vanuit het voetbal een duidelijk signaal dat genoeg écht genoeg is. Daarnaast heeft dit impact op zowel voetballiefhebbers als niet-voetballiefhebbers", zo schrijft de Eredivisie CV.

"We begrijpen dat alle negentig minuten in een wedstrijd van belang zijn, waardoor we de KNVB hebben verzocht om aan het eind van de eerste helft minimaal één minuut speeltijd toe te voegen om het gemis van de eerste minuut te compenseren."

Er wordt van alle clubs verwacht dat ze meedoen aan het statement. "Daarom willen wij jullie vriendelijk verzoeken om de teammanagers en spelers duidelijk van tevoren in te lichten over de actie. Wij rekenen op ieders medewerking."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Nov 2019 om 11:36
    Gaan we ook een 1 minuut stilte houden als een asielzoeker voor de zoveelste keer een meisje/vrouw verkracht? Of als een moslim mensen in de tram doodschiet? Of als onze opa's en oma's massaal worden beroofd/mishandeld door onze vrienden met dubbel paspoort. Hypocriete onzin.