Te Wierik reageert op transfergeruchten: ''Daar lijkt het wel op, ja'' Matchday: FC Groningen met Sierhuis in duel met FC Twente 'FC Groningen toont belangstelling voor middenvelder Go Ahead Eagles' Kritiek op 'on-attractief spelend' FC Groningen: ''Zit niets in'' Te Wierik is klaar met 'gezeur': ''Ik zou het echt niet weten''

Buijs slachtoffert verdediger: ''Die keuze staat vast''

( 0 reacties)
Buijs slachtoffert verdediger: ''Die keuze staat vast''

Danny Buijs gaat een wijziging doorvoeren bij FC Groningen. Als Deyovaisio Zeefuik gewoon meespeelt, hij was bij de afsluitende training ziek, zal Ko Itakura het slachtoffer worden. Dat betekent dat Mike te Wierik en Samir Memisevic centraal staan.

"Die keuze staat vast. In mijn optiek hebben we heel veel jong talent. Als je bijvoorbeeld naar afgelopen zondag kijkt, dan hebben we in de tweede helft zeven spelers op het veld staan die met hun eerste eredivisieseizoen bezig zijn. Dat is geen excuus, maar dat zijn wel feiten", legt Buijs uit in gesprek met RTV Noord. "Dan heb ik het met name over de spelers op het middenveld en in de aanval."

De jonge oefenmeester erkent dat hij meer ervaring in zijn team wil. "We hebben vorig seizoen ook gemerkt dat het toch wel fijn is voor spelers om jongens om zich heen te hebben met ervaring. De reden dat ik gezegd heb dat Memisevic altijd speelt, is omdat hij altijd een bepaald niveau haalt. Dat geldt ook voor Sergio Padt, Mike te Wierik en Deyovaisio Zeefuik dit seizoen. Die jongens scoren nooit twee of drie wedstrijden achter elkaar een onvoldoende. Maar het is duidelijk dat het een lastige keuze is."

"Ik ben nu anderhalf jaar trainer van deze club, dus het zou ook raar zijn als ik geen fouten maak. Ik zeg ook altijd gekscherend tegen Mark-Jan Fledderus dat als je een trainer wil die geen fouten maakt, dan had je Advocaat of Mourinho moeten nemen, maar geen Danny Buijs", weet Buijs, die veel naar prestaties kijkt. "We hebben ook met Te Wierik en Itakura verloren van Heracles, Twente en VVV. Ik denk dat in de communicatie, maar ook in de stabiliteit deze jongens belangrijk zijn voor het team. Eerste en tweede aanvoerder, allebei eind twintig. Ko heeft een paar uitstekende wedstrijden gespeeld, maar ook een paar mindere. Het blijft een lastige keuze."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 26 januari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›