Buijs kijkt vooruit: ''Dat is lekker voor het vertrouwen''

0
Buijs kijkt vooruit: ''Dat is lekker voor het vertrouwen''

FC Groningen heeft de afgelopen week verschillende oefenpotjes afgewerkt. Danny Buijs is blij wat heeft gezien van zijn ploeg. Zondag sloot de ploeg met een 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Rott Weiss Essen af.

"Na de 2-0 oefennederlaag van woensdag bleef, ondanks dat we beter waren en genoeg kansen kregen, toch een beetje de teleurstelling hangen", legt de trainer uit. "Daarom ben ik wel blij met deze 2-6. Veel goals, ook nog van vier verschillende jongens. Dat is lekker voor het vertrouwen."

Buijs legt ook uit waarom FC Groningen, in tegenstelling tot andere ploeg, niet naar het warme zuiden is gegaan. "We hebben een mix van argumenten. In de eerste plaats geven onze fysieke en medische mensen aan dat het voor het lichaam lastig is om van de kou de zon in te gaan en vervolgens van de zon weer de kou in.

"Daarnaast neemt het reizen veel tijd in beslag en moet je vaak midden in de nacht je bed uit om een vliegtuig te halen, waardoor je weer in je ritme moet komen", gaat Buijs verder in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Persoonlijk vind ik het heel prettig om tegen Duitse ploegen te oefenen, omdat die clubs van een goed niveau zijn en over goede faciliteiten beschikken. En last but not least scheelt het de club ook nog eens een hoop geld."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›