''Met je basiself een helft lang niet scoren, is een blamage. Punt uit''

0
''Met je basiself een helft lang niet scoren, is een blamage. Punt uit''

FC Groningen beleefde een wisselvallige voorbereiding op de aankomende tweede seizoenshelft in de Eredivisie. Bij het Dagblad van het Noorden bespreken William Pomp en Symen Bosma de Groningers.

"Over die zogenaamde blamage van jou: ik denk dat jij het Duitse voetbal toch een beetje onderschat", vertelt Pomp, terug blikkende op de verloren wedstrijd tegen Rödinghausen. "De Regionalliga, waar de twee oefentegenstanders van trainer Danny Buijs en zijn mannen in uitkomen, is inderdaad het vierde niveau bij onze oosterburen. Op papier misschien vergelijkbaar met de hoofdklasse bij ons, maar in werkelijkheid zit het toch iets anders in elkaar."

Pomp gaat verder: "Ik ben zelf afgelopen zaterdag even een kijkje wezen nemen bij Rot Weiss Essen tegen FC Groningen en was diep onder de indruk van alle faciliteiten van deze Duitse ‘hoofdklasser’. Er stond daar een stadion waar FC Emmen de vingers bij af zal likken. De 11.000 zitplaatsen zijn bij elke thuiswedstrijd tot het laatste stoeltje bezet. De Duitse selectie bestaat voor het grootste deel uit fullprofs en de spelersbegroting van de Essenaren beslaat zo’n drie miljoen euro. Dat is gewoon top eerste divisie bij ons, hè."

"Maar met je basiself een helft lang niet kunnen scoren tegen een ploeg van dat vierde (!) Duitse niveau, hoeveel toeschouwers ze ook hebben, is een blamage. Punt uit", maakt Bosma duidelijk. "Maar als ik Te Wierik en jou mag geloven, dan was het helemaal niet zo slecht in Rödinghausen en leverde FC Groningen, zo doorredenerend, zaterdag dus blijkbaar een ongekende wereldprestatie door met 6-2 te winnen bij Rot Weiss Essen, een club die op hetzelfde niveau speelt als Rödinghausen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›