'Vandaag topoverleg over BeNeLiga; fusie mogelijk vanaf 2025'

0
'Vandaag topoverleg over BeNeLiga; fusie mogelijk vanaf 2025'

Er wordt al tijden gesproken over een Beneliga, een fusie tussen de Nederlandse Eredivisie en de Belgische Jupiler Pro League. Het Algemeen Dagblad weet te melden dat er vandaag topoverleg wordt gevoerd over het plan.

Accountantsbureau Deloitte presenteert deze donderdag een rapport over een grondig haalbaarheidsonderzoek over de mogelijke nieuwe competitie. Bij dat topoverleg sluiten Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, Anderlecht, Standard, Club Brugge, RC Genk en Standard Luik aan. Naast deze clubs zijn ook de Eredivisie CV, de KNVB, de KBVB en de Belgische Pro League van de partij. Sjoerd Mossou weet wat op dit moment de belangrijkste vraag is voor het topoverleg.

Volgens hem kan het plan alleen doorgaan als het accountantsbureau kan aantonen dat een samenwerking voor meer geld zorgt dan twee aparte nationale competities. ''Voor de topclubs is dat in deze fase de belangrijkste maatstaf: wanneer uit de berekeningen blijkt dat de kloof met de vijf Europese topcompetities substantieel verkleind kan worden, krijgt het project in de komende maanden een vervolg.'' Als dat vervolg er komt, gaan ook de overige clubs meepraten over de besluitvorming.

''Ook zal dan verder onderzoek worden gedaan, bijvoorbeeld naar de mening van spelers, trainers en publiek'', schrijft Mossou. Een BeNeLiga is namelijk een behoorlijke klus om te realiseren, omdat niet alle clubs uit de huidige Eredivisie en en Jupiler Pro League hieraan mee kunnen doen. Daarom komen onder de gezamenlijke competitie twee nationale competities. Hierin wordt het onderste deel van de Eredivisie waarschijnlijk samengevoegd met de top van de Keuken Kampioen Divisie. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!