Fledderus baalt van stadionbezetting: ''Dat ik vind ik moeilijk''

0
Fledderus baalt van stadionbezetting: ''Dat ik vind ik moeilijk''

FC Groningen krijgt vaak kritiek te horen en dat vroeger wel anders. Althans dat vindt Mark-Jan Fledderus, die zelf onderdeel van de selectie was. De bezetting in het Hitachi Capital Mobility Stadion is bijvoorbeeld minder dan jaren geleden.

"Dat vind ik wel eens moeilijk. Ik wil eraan werken om met elkaar de energie op een positieve manier erin te gooien. De eisen die aan ons worden gesteld liggen hoger dan vroeger, door het succes wat er met de overgang naar het nieuwe stadion is behaald. Daarmee moeten wij zien te dealen", zegt Fledderus in een uitgebreid gesprek met het Dagblad van het Noorden.

De technisch directeur van FC Groningen kan zich zijn tijd als speler van de noordelingen nog goed herinneren. "In de tijd dat ik hier zelf voetbalde was de sfeer anders. Toen speelden we net in de Euroborg, waren we thuis onverslaanbaar, hadden we een team dat het vermogen had om de spirit van het veld over te brengen op het publiek. Danny Buijs had dat over zich, Antoine van der Linden, Nevland, ondergetekende denk ik ook wel een beetje. Wij voelden aan wat het publiek wilde zien."

"Er wordt wel eens gezegd, we moeten terug naar die tijd, dát was FC Groningen-voetbal. Maar moet je die beelden eens terugkijken. Het was vaak niet om aan te gluren. Alleen het sentiment eromheen was veel positiever. Ik hoop dat we die snaar weer weten te raken. Als dat lukt, als we het lont op die manier in het kruitvat weten te steken, dan ontploft het hier zo weer. Daar ben ik van overtuigd", aldus Fledderus.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!