'Dat hoor je steeds, maar qua amusementswaarde was het weer heel matig''

FC Groningen won afgelopen weekend van Vitesse. Ondanks de driepunter ging het meer over het matige spel van de Groningers. Dat merkte FC Groningen-volger Stefan Bleeker na afloop in de catacomben.

"Je hoort na iedere wedstrijd hetzelfde", vertelt Stefan Bleeker van RTV Noord, op Edwin op Noord. "Of er nu met 1-0 wordt gewonnen, met 1-0 wordt verloren, of met 0-0 gelijkgespeeld. We hebben weinig weggegeven en weinig gecreëerd. Verdedigend stond het goed. Dat hoor je steeds. Maar qua amusementswaarde was het weer heel matig."

De verslaggever van FOX Sports kwam na de wedstrijd naar Bleeker toe. "Zijn de mensen in Groningen hier nou tevreden mee?, wilde hij weten. Tja. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er steeds zo gevoetbald wordt. De directie heeft immers uitgesproken dat ze willen dat er aanvallender wordt gevoetbald. We willen de tegenstanders bij de strot pakken."

Er zijn natuurlijk ook positieve punten. "Qua ranglijst doe je het natuurlijk prima. Een dikke pluim voor het resultaat. Ze zouden die play-offs best kunnen halen. En mocht je die ook nog weten te winnen, dan zou het toch fantastisch zijn om met een nieuw team Europees voetbal te gaan spelen? En helemaal niet onmogelijk."

Lees meer:
0 reacties