'Grote televisieverandering op komst voor voetbalsupporters'

0
'Grote televisieverandering op komst voor voetbalsupporters'

Waar je als FC Groningen-fan op dit moment een FOX Sports-abonnement moet hebben om de wedstrijden live te zien, gaat dit in de toekomst wellicht veranderen. Over-The-Top is op komst namelijk. Het kanaal is te vergelijken met Netflix.

"In Nederland zijn we gewend aan een situatie waarbij de samenvattingen van de Eredivisie bij de NOS te zien zijn en alle live-wedstrijden plus andere programma’s bij FOX Sports worden bekeken", zegt ex-commercieel directeur Chris Woerts van de Eredivisie in gesprek met De Telegraaf.

Alle grote aanbieders gaan over naar OTT, volgens Woerts. "We zien nu al wat Netflix met films en docu’s doet, Disney+ doet hetzelfde, je hebt Amazon Prime, in Amerika inmiddels CBS Extra. Vroeger had de kijker in Nederland één keuze en dat was de tv via de kabel. Iedereen heeft tegenwoordig internet en dus denken grote aanbieders aan een eigen platform. Barcelona heeft het al, de Premier League is er mee bezig en de KNVB denkt ook aan OTT."

Directeur van de Eredivisie CV, Mattijs Manders, geeft toe: "Op dit moment hebben wij een fijne partner met FOX. Je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om te begrijpen dat er met goed functionerende streamingdiensten en mooie live-wedstrijden geld verdiend kan worden. Daarbij zeg ik ook dat we ons niet rijker moeten rekenen dan goed is. Onze buitenlandrechten worden nu verkocht aan IMG. Ook daar zijn ontwikkelingen gaande."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!