''Fledderus maakt zich daarover gek genoeg totaal geen zorgen''

0
''Fledderus maakt zich daarover gek genoeg totaal geen zorgen''

FC Groningen trok afgelopen weekend aan het langste eind tegen Vitesse. Een benutte penalty van Ramon Pascal Lundqvist besliste de wedstrijd. Momenteel staan de Groningers achtste in de Eredivisie.

"FC Groningen hield voor de 21ste keer de nul sinds het aantreden van Danny Buijs als hoofdtrainer. Het is me wat", schrijft FC Groningen-volger William Pomp in het Dagblad van het Noorden. "Over het behoud van die solide defensie bestaan intussen wel wat zorgen, want bijna de gehele verdediging loopt na dit seizoen de deur uit bij FC Groningen."

Pomp gaat verder: "Mike te Wierik naar Derby County, Django Warmerdam naar FC Utrecht, Samir Memisevic vertrekt deze maand waarschijnlijk nog naar China en Ko Itakura zal wel teruggeroepen worden door Manchester City. Deyo Zeefuik is natuurlijk ook niet te houden. Er blijft dus niets van over."

"Technisch directeur Mark-Jan Fledderus maakt zich daarover gek genoeg totaal geen zorgen", geeft de journalist aan. "Hij wees me erop dat op de linksbackpositie met Warmerdam, Bart van Hintum en Amir Absalem dit seizoen al drie verschillende spelers dienst hebben gedaan. Ook in het centrum is er met Itakura, Memisevic, Te Wierik en Van Hintum flink doorgewisseld."

"Met andere woorden, de defensieve stabiliteit van FC Groningen is niet persoonsgebonden. De kracht zit hem klaarblijkelijk in het systeem en de opdrachten van de trainers. Nou, kun je daar ook weer gerust over zijn", aldus Pomp.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›