Schitterend! Droom van jonge FC Groningen-fan wordt werkelijkheid

0
Schitterend! Droom van jonge FC Groningen-fan wordt werkelijkheid

De doktoren gaven Milan weinig overlevingskans toen hij geboren werd. Hij kreeg gelijk de diagnose AMC, een spierziekte waardoor lopen niet mogelijk is en je continu vermoeid bent. FC Groningen is voor hem een schitterende uitweg om die aandoening even te vergeten.

Daar speelt hij namelijk frame-voetbal, een nieuwe vorm van voetbal die gespeeld kan worden door mensen en kinderen die zich moeten voortbewegen met krukken of een rollator. Voor de al 6-jarige Milan kwam daarnaast nóg een droom uit: hij mocht Sergio Padt ontmoeten.

"FC Groningen is een van de eerste clubs in Nederland met frame-voetbal", reageert Padt in de video van FC Groningen TV. "Hierdoor kunnen kinderen die zonder hulpmiddelen niet kunnen lopen, zelfs weer voetballen. Dit is voor hun een uitgelezen mogelijkheid om weer een balletje te trappen. Als voetballer zoek je altijd je niveau, voor de één is dit eredivisievoetbal, voor de ander is dit de zesde klasse. Bij kinderen met een beperking was dit altijd erg moeilijk. Het gaat erom dat ze er plezier in hebben, dat hebben ze hier zeker gevonden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!